EVW realiseert 30% minder CO2-uitstoot

Ook bij EVW realiseerden we reeds 30% minder CO2-uitstoot !

Warmtekrachtkoppeling (WKK) of cogeneratie staat voor het gelijktijdig opwekken van warmte en kracht. De kracht is afkomstig van een verbrandingsmotor en wordt aangewend om een generator aan te drijven die op zijn beurt elektriciteit opwekt. De warmte die daarbij vrijkomt gaat niet verloren, maar wordt gebruikt voor de productie van warm water.

WKK leidt tot aanzienlijke CO2 besparing en is een hoogefficiënte (>90%) vorm van eigen stroomvoorziening door ook de vrijgekomen warmte lokaal te benutten. De WKK-technologie wordt erkend als de meest energie-efficiënte manier om energie om te zetten in elektriciteit.

EVW’s productrange van WKK’s onderscheidt zich in Mini-WKK’s (50-300 kWe) & WKK’s (310 kWe – 1 MWe) op aardgas, biogas en waterstof met state-of-the-art energiesturingen die zorgen voor optimale werking & performantie van uw (Mini-)WKK.