VAB kiest voor elektrische mobiliteit en voor EVW

VAB, de bekende Vlaamse pechverhelpingsdienst, vindt dat de onzekerheid die bestaat over de actieradius van de batterijen van elektrische voertuigen geen hinderpaal meer mag vormen voor de introductie van elektrische voertuigen. Daarom heeft VAB op 5 oktober een nieuw interventievoertuig in dienst genomen, dat elektrische wagens die met een lege batterij gestrand zijn, snel weer voort kan helpen.
Het speciale interventievoertuig werd in België gebouwd en ontwikkeld door onderzoeksgroep E&A van de KAHO Sint-Lieven te Gent.
Het interventievoertuig rijdt zelf op aardgas en heeft ook een i-generator aan boord, gebouwd rond een stroomaggregaat op koolzaadolie van EVW, om het hybride batterijpack op te laden. EVW was erbij op de lancering van deze Europese primeur en stelde met genoegen vast dat de stap naar E-mobiliteit in Vlaanderen, dankzij lokaal opgewekte groene stroom, het point of no return definitief voorbij is.