E. VAN WINGEN VAN PIONIER TOT INNOVATORHierin vertelt E. VAN WINGEN NV, dé Vlaamse fabrikant van warmtekrachtkoppelingen met interne verbrandingsmotoren, over de toekomst van WKK in het smart grid van de toekomst, over de noodzaak van opslag en flexibele productiecomponenten om te komen tot 100% hernieuwbare energie en over maximale energie-efficiëntie met de waterstof-WKK.

De verbrandingsmotor, die het hart vormt van EVW’s WKK’s, is duurzame en bewezen technologie en bovendien volledig te recycleren. Hij betekent nu EN morgen een prachtige opportuniteit om waterstof in een energie-efficiënt proces om te zetten in stroom-on-demand.

De Vlaamse knowhow van E. Van Wingen NV wordt overigens ook internationaal gesmaakt, ondermeer in Nederland maar ook steeds meer in Duitsland. EVW warmtekrachtkoppelingen slaagden recent in de zware certificatieproeven volgens de Duitse middenspanningsrichtlijn  zodat ze mee de veel besproken Energiewende tot stand kunnen brengen.