Datacenter LCL te Diegem verviervoudigt capaciteit van stroom backup

LCL, vooraanstaand speler op het gebied van data centers en collocation, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten uit verschillende sectoren (multinationals, KMO’s, internetbedrijven en telecomoperatoren). Het beschikt in België over onafhankelijke vestigingen te Diegem en Antwerpen. Beide centra bieden aan de klant een beveiligde omgeving voor zijn servers.
Het bestaande data center te Diegem wordt nu verbouwd en uitgebreid tot een compleet nieuw state-of-the-art locatie die eind 2008 operationeel zal zijn. LCL maakt van de verbouwingswerken gebruik om het hele domein in Diegem grondig te verfraaien: er komt een nieuw aangelegde parking, een nieuwe toegangscontrole en twee vergaderzalen voor de klanten.
De capaciteit inzake stroom en koeling verviervoudigt.

Bladeserver ready
Compacter, krachtiger, denser : dat is de huidige trend in data centers. Dit impliceert dat servers steeds meer stroom verbruiken én meer warmte genereren. Vooral bij bladeservers wordt de densiteit tot het uiterste gedreven. LCL is klaar voor deze nieuwe servers!

Capaciteit x4
Zowel voor stroom als koeling verviervoudigt LCL de capaciteit in Diegem door de bouw van een nieuwe elektrische installatie en extra ruimte voor racks en suites. Een nieuwe hoogspanningscabine, noodgeneratoren en UPS’en zijn voorzien.

Nieuwste koeltechnieken
Dankzij de nieuwe koelinstallatie kunnen servers gebruik maken van de nieuwste koeltechnieken. Het centraal geproduceerde koelwater wordt op een uiterst redundante manier over het data center verdeeld, zelfs de pompen en leidingen worden dubbel uitgevoerd. Op die manier kan de koeling zo dicht mogelijk bij de servers worden gebracht om accuraat hot spots te elimineren.

Extra waarborgen voor stroom en luchtkoeling
De bestaande noodstroomvoorziening wordt vervangen door een redundante opstelling van 5 nieuwe generatoren van 1000 kVA.

En op dit punt scoort EVW opnieuw door de jarenlange goede samenwerking dat het wist op te bouwen met LCL.
EVW is voor dit deel van de uitbreiding dan ook de uitgelezen partner van LCL.

Uit ons gamma van dieselnoodstroomaggregaten selecteerde LCL het type IPLS 1000.

Dit aggregaat is opgebouwd uit volgende hoofdcomponenten :

• Dieselmotor : PERKINS 4008TAG2A
• Alternator : Leroy Somer LSA 50.1 S4

De aggregaten worden opgesteld in akoestische omkastingen en kunnen parallel met elkaar werken.