Le Toison d'Or in Brussel: Zweven boven de boulevard

Het Brusselse gebouw Le Toison d'Or van UNStudio en het Belgische architectenbureau Jaspers-Eyers is een gebouw voor gemengd gebruik dat de karakteristieken van de omliggende bouwblokken integreert en het winkel- en woonprogramma naadloos samenvoegt. Le Toison d'Or maakt binnenkort kans op een Mipim Award voor beste residentiële project en op de Mipim People's Choice award. Stemmen kan u hier.

Le Toison d'Or voldoet eveneens aan hoge duurzaamheidseisen. Besparen op energieverbruik voor warmte, afkoeling en elektriciteit gebeurt in de eerste plaats door het gebruik van hoogwaardige isolatie en smart building. Een hoog-efficiënte warmtekrachtkoppelingsinstallatie op bio-olie wekt de nodige energie op. Een absorptiekoelmachine die wordt gevoed door de installatie voor warmtekrachtkoppeling zorgt voor de afkoeling. De netto output van het systeem garandeert een negatieve CO²-uitstoot van alle technische uitrustingen. Ook de thermische isolatie van de gevel, de geavanceerde akoestische isolatie en het met glasvezel versterkte beton hebben bijgedragen aan de milieuvriendelijkheid van het gebouw.

Wenst u meer te weten over dit project? Klik hier.