De grootste zeesluis van de wereld. Geslaagde testen van ons NSA.

Een project dat al even loopt maar voor ons nu toch zijn voltooiing nadert: Zeetoegang IJmond oftewel Zeesluis IJmuiden (Nederland), waarvoor EVW de noodstroomvoorziening heeft geëngineered, gebouwd en geïnstalleerd.

Op 19 juli vond de iSAT (integrale Site Acceptance Test) plaats. Een bijzonder moment waarbij deze sluis volledig op ‘ons NSA' draaide en vervolgens de deuren van de grootste sluis ter wereld in beweging kwamen, dit onder toeziend oog van de vertegenwoordigers van de klant, OpenIJ, en haar opdrachtgever, het (Nederlandse) Rijkswaterstaat.
Opnieuw een knap staaltje van ons EVW team in dit toch wel bijzondere project dat niet enkel technologisch hoge toppen scheert maar ook past in de trend naar duurzaamheid.
Het NSA en toebehoren werd over het water aangevoerd en is vakkundig door ons team in het bedieningsgebouw geïnstalleerd.
Na een uitvoerige testperiode onder begeleiding van ons testteam werd de installatie klaargemaakt voor ‘stand-by' werking.
Na de iSAT en de SCIOS inspectie is het NSA nu daadwerkelijk operationeel.

De grootste zeesluis van de wereld:
Zeesluis IJmuiden, 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep, is de grootste zeesluis van de wereld. In januari 2016 werd gestart met de bouw, begin 2022 komt de nieuwe zeesluis beschikbaar voor de scheepvaart.