EVW steunt Rode Neuzen Dag

E. VAN WINGEN NV, Vlaams fabrikant van energieoplossingen met diesel- en gasmotoren steunt dit jaar de Rode Neuzen Dag van televisiezender VTM.

Voor EVW past deze actie in het beleid rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen waarin bijzondere aandacht gaat naar de stakeholders van het bedrijf, waartoe ook de zwakkere mensen in de samenleving behoren. Hiermee willen wij onze verantwoordelijkheid opnemen en de doelgroep van de actie nieuwe kansen helpen bieden. EVW was dan ook bijzonder verheugd dat VTM, onze klant bij wie we al van bij de eerste uitzending de noodstroomvoorziening paraat houden, dit initiatief heeft genomen.

 

Info over Rode Neuzen Dag op http://rodeneuzendag.be/ :

Wat is rode neuzen dag?

1 op de 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Daarom organiseren VTM, Qmusic en Belfius op zaterdag 5 december 2015 de eerste Rode Neuzen Dag. Samen met jou en heel Vlaanderen willen we geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Tienduizenden jongeren vinden of krijgen immers nog niet de zorg die ze nodig hebben. Hoog tijd om daar samen verandering in te brengen.

Hoe?

Door te lachen en samen gek te doen. Rode Neuzen Dag wil het taboe doorbreken en via humor de problematiek bespreekbaar maken. Hoogtepunt van de actie wordt zaterdag 5 december. Op die dag is er de grote slotshow met heel wat acteurs, comedians en artiesten in een ongeziene humormarathon op radio en televisie.

Het Rode Neuzen Fonds

De opbrengst van Rode Neuzen Dag gaat naar het Rode Neuzen Fonds, dat wordt beheerd door een onafhankelijk bestuurscomité bij de Koning Boudewijnstichting. De stichting gebruikt het geld om allerlei initiatieven te ondersteunen die hulp bieden aan jongeren met psychische problemen.